ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ КЕРІВНИКІВ РАЙОННИХ ВІДДІЛІВ КРИМІНАЛЬНО-ВИКОНАВЧОЇ ІНСПЕКЦІЇ

 

Відповідно до низки законодавчих актів про соціальну адаптацію засуджених та ув’язнених осіб, протидію ВІЛ/СНІДу, та інших соціально-значущих інфекцій, діє співпраця Харківського обласного благодійного фонду «Парус» з Управлінням ДПтСУ в Харківській області.

27 травня 2014 року для начальників РВ КВІ Харківської області було проведено інформаційне заняття за темою: «Профілактика вірусних гепатитів».

В процесі заняття керівники відділів КВІ отримали базову  інформацію про сутність захворювання на вірусні гепатити В, С, методи профілактики цих інфекцій, лікування та підтримки здоров’я при наявності гепатитів.

До складу заняття також увійшла сесія на тему «Стигма і дискримінація як різновиди порушення прав людини, шляхи протидії», яку було проведено залученим фахівцем ХОБФ «Парус», провідним науковим співробітником Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса Національної академії правових наук Іриною Яковець.

Результатами проведеного заходу є досягнення спільного розуміння важливості реалізації завдань Державної цільової соціальної програми
профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів щодо посилення взаємодії органів виконавчої влади з громадськими організаціями, які працюють в напрямі протидії поширенню вірусних гепатитів В і С, з метою проведення інформаційно-просвітницьких профілактичних заходів та забезпечення доступу представників груп ризику до діагностики гепатитів В і С, вакцинації проти вірусного гепатиту В. DSCN0026 DSCN0027