БЮРО СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ ТА МОЛОДІ

БЮРО СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ ТА МОЛОДІ
20 липня 2017 року в Чугуєві на базі Молодіжного хабу «CITY» відбувся круглий стіл, присвячений підсумкам роботи проекту «Бюро соціальних послуг підліткам та молоді з потенційно ризикованими практиками поведінки», реалізованого у місті БО «Благодійний фонд «Парус*» за співпраці з ГО «Харківський інститут соціальних досліджень».
Серед головних питань зустрічі: міжсекторальна взаємодія закладів, установ, державних і громадських організацій Чугуєва для забезпечення сталого доступу до соціальної профілактики підлітків та молоді з потенційно ризикованою моделлю поведінки, а також з числа груп ризику.
Учасники зустрічі, серед яких були представники Чугуївської міської ради та її виконавчих органів, Культурного центру «Імідж», Чугуївського міськрайонного відділу з питань пробації, громадських організацій «Шлях назустріч» та «Чугуївська правозахисна група», запропонували свої ідеї для майбутнього спільного плану заходів для місцевої молоді.
Учасники діалогу зійшлися на думці щодо доцільності використання ресурсу молодіжного хабу «CITY» як безпечного простору для проведення регулярної структурованої превентивної роботи з молоддю, а також як центру дозвілля.
Представники БО «Благодійний фонд «Парус*» запропонували продовжувати інтерактивні профілактичні та психологічні заняття з підлітками і молоддю, охопленими проектом. Представник Чугуївської правозахисної групи висунув пропозицію щодо організації показів документального кіно з прав людини, правоосвітніх мульфільмів, здійснення юридичних консультацій для підлітків, які потребують правової допомоги. Громадська організація «Шлях назустріч» запропонувала волонтерську допомогу в роботі молодіжного хабу. А представники державних структур – інформування, перенаправлення підлітків і молоді до молодіжного центру «CITY».
Також були підняті питання необхідності залучення ресурсів для подальшої роботи з молоддю, навчання молодіжних працівників та підвищення їх кваліфікації з питань роботи з уразливими групами.
Прийняті рішення увійшли до резолюції круглого столу, яку буде доповнено та затверджено сторонами – учасниками.buro