ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ПОМЕРЛИХ ВІД СНІДУ ПРОВЕДЕНО ОБСТЕЖЕННЯ ПІДОБЛІКОВИХ ОСІБ ЗМІЇВСЬКОГО МРВ КВІ УПРАВЛІННЯ ДПТСУ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

7 травня на базі Зміївського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтСУ в Харківській області було проведено обстеження підоблікових осіб, що мають досвід вживання наркотичних речовин та осіб, що є партнерами споживачів наркотиків на ряд соціально значущіх інфекцій: ВІЛ, вірусні гепатити В, С, туберкульоз.
Для цього Харківським обласним благодійним фондом «Парус» було організовано виїзд до Зміївського відділу КВІ спеціалізованої мобільної амбулаторії, та  при сприянні працівників інспекції, замотивовано до анонімного  консультування і тестування швидкими тестами 12 осіб. З цього числа в 5 підоблікових, які при опитуванні щодо стану здоров’я скаржилися на тривалий кашель, проведено забір мокротиння для діагностики на туберкульоз.
Під час заходу проведено лекцію по темі: «Профілактика ВІЛ та вірусних гепатитів», розповсюджено інформаційні матеріали з відповідної тематики, надано консультації соціальним працівником.
Захід проведено до дня пам’яті померлих від СНІДу, в межах реалізації проекту «Інтеграція послуг зменшення шкоди та забезпечення доступу до лікування СІН та їх партнерів» за підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні».